Отворен Фестивал фолклорних традиција

Синоћ је у Врбасу отворен 33. Фестивал фолклорних традиција Војводине, који се по четврти пут за редом одржава у нашем граду. У пуној хали Центра за физичку културу „Драго Јововић“ као најава за званичан почетак манифестације, наступили су дечији фолклорни ансамбли из целе Војводине.

Уз добродошлицу свих гостима, манифестацију је отворио др Жељко Видовић, председник општине Врбас. „Посебна ми је част што се фестивал који слави разноликост културе и фолклорно богатство Војводине одржава у Врбасу и надам се да ће то постати традиција. Такође, надам се да ће идуће године ова манифестација бити одржана у новој згради позоришта“, рекао је Видовић. Свечано отварање искоришћено је и за доделу награде „Бранислав Бари Милошевић“ која се додељује за допринос културно-уметничком аматеризму. Овогодишњи лауреат је Љубомир Вујчин, уметнички руководилац Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса. Добитник је више признања за свој рад, који је усаврашавао као асистент познатих кореографа Десанке Ђорђевић, Добривоја Путника и других.

„Изузетно сам поносан што сам добио баш награду са именом некадашњег директора Културног центра, који ми је дао прилику да постанем оно што сам данас. Захваљујем се онима који су ме предложили за нагарду, а највише аматерима Фолклорног ансамбла, са надом да ће идуће године ући у своје просторије у новој згради позоришта“, истакао је Вујчин, коме је награду уручио Благоје Орбовић, председник Управног одбора КЦ. Иначе, досадашњи добитници ове награде су Верица Зубовић, Петко Копривица, Јанко Ленђер и Владимир Брканлић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"