Све спремно за попис

Чланови Пописне комисија, представници Републичког завода за статистику и републички инструктори завршили су обуку са локалним пописивачима и инструкторима који ће учествовати у предстојећем попису становништва. Попис почиње 01. октобра и трајаће 15 дана. „Сви изабрани инструктори, заједно са својим пописивачима, имају одређене пописне кругове које ће током ове недеље обићи, како би се сваки пописивач упознао са својим тереном“,  рекао је Вукашин Вујичић, председник Пописне комисије.

Према његовим речима, приликом посете домаћинствима пописивач је дужан да грађанима покаже идентификациону картицу са својом фотографијом као доказ да је ангажован од стране Пописне комисије и Републичког завода за статистику за овај посао. Вујичић је апеловао на све грађане да омогуће пописивачима улазак у кућу како би они могли да обаве свој посао.

„Према Закону о попису становништва предвиђене су санкције за она лица која не буду хтела да учествују на попису и не буду хтела да се изјашњавају. Казне су новчане и износе од 20.000 до 50.000 динара“, рекао је Вујичић и истако да грађани једино нису у обавези да се изјасне о својој националној припадности и вероисповести. Ниједан пописивач не сме инсистирати на овим питањима, додао је Вујичић, и не сме злоупотребити податке које је добио од грађана у неке друге сврхе јер су, у супротном, предвиђене казне и за пописиваче. Уколико неко није био код куће приликом посете пописивача, он ће оставити образац П11 којим обавештава све у том домаћинству да је био и када планира поново да дође. „Такође, грађани који знају да неће бити у својим домовима у том периоду, могу да дођу у зграду Општинске управе где ће дежурати Пописна комисија током трајања пописа“, истакао је Вујичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"