Награде за најбоље пољопривреднике

У оквиру манифестације Дан пољопривредника, општина Врбас, у сарадњи са Удружењем села Србије „Завичај“, доделила је награде најбољим пољопривредницима и произвођачима хране. За примерену и квалитетну производњу хране признања су добили Врбашани Владимир Пејин и Петер Вигор, Мирко Пејовић (Савино Село), Светозар Грујић (Равно Село), Сава Ботић (Змајево), Никола Фејса и Војислав Гаковић (Куцура) и Пољопривредно газдинство „Мијановић“ (Врбас). Признања су уручена и Удружењу одгајивача оваца и коза „Бикара“, као и Јавном предузећу за информисање „Врбас“ за медијски допринос афирмацији пољопривреде и села.

„Општина Врбас у последњих пар година улаже знатне напоре, и у томе све изразитије успева, да пољопривреда, односно производња хране, добије место које заслужује и да носиоцима ове стратешке делатности омогући да ухвате корак са европским достигнућима у аграру“, рекао је др Жељко Видовић, председник општине Врбас. Шеф одсека за пољопривреду у Јавној агенцији за зоохигијену и пољопривреду у Врбасу Јанко Бојичић истакао је да је локална самоуправа спремна да помогне пољопривредницима кроз разне акције, како би постигли боље резултате. „Пратећи светске и европске токове радимо да организујемо пољопривреднике, да подстичемо иницијативе да се удружују, да заједнички делују у областима које су за њих битне. У том смислу им помажемо и, рекао бих, већ имамо значајне резултате“, рекао је Бојичић.

Посебне повеље пришале су Индустрији меса „Карнекс“, за врхунски квалитет у производњи и подстицај развоију сточарства, и Пољопривредном предузећу „Сава Ковачевић“ за натпросечне резултате остварене у ратарској, повртарској и сточарској производњи. Како се чуло на овом скупу, Дан пољопривредника општине Врбас у будуће би требало да се приређује сваке године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"