Вањи Бачићу златна рукавица

Врбас је био домаћин међународног омладинског турнира у боксу „Војвођанска златна рукавица“ на којем су рукавице укрстили млади боксери из многих европских држава. Након елиминационих, у недељу је одржано десет финалних борби у којима је наступило осам руских, седам србијанских, два словеначка и по један борац из Црне Горе, Француске и Хрватске. „Војвођанска златна рукавица“ припала је репрезентативцу Србије и члану Бокс клуба „Спартак“ из Суботице Вањи Бачићу.

„Мечеви су били веома тешки али очекивао сам такве борбе и надао се титули најбољег. Пре две године такође сам победио у својој категорији, али нисам добио златну рукавицу. Међутим, сада ми се посрећило. Припремам се за квалификације за Олимпијаду и за то ми је потребно више међународних такмичења и јачих мечева“, рекао је најбољи боксер на турниру у Врбасу. За најбољег техничара турнира проглашен је Јусуф Карбач уз Русије, најбољи страни боксер је његов земљак Јевгениј Баклашин, а најбољи пар били су Аља Звенко из Словеније и Марко Божовић из Црне Горе.

Турнир који је одржан у сали Основне школе „Светозар Милетић“, организовали су Боксерски савез Војводине и општина Врбас. Делегат Европске боксерске федерације, бивши светски шампион из Русије Валерије Рачков, похвалио је организацију турнира у Врбасу и рекао да приказане борбе најављују многе нове шампионе. „Не могу рећи да је турнир прошао добро јер морам рећи да је прошао одлично. Оволико изванредних борби производи мајсторство код младих боксера и надам се да ће они у будућности подићи бокс на још виши ниво“, рекао је Рачков. Са њим се сложио и Велизар Ђерић, члан Олимпијског комитета Србије и председник Боксерског савеза Србије, који је изразио наду да долазе бољи дани за српски бокс. „Јабиларна 29. Војвођанска златна рукавица изнедрила је много бољи квалитет, значајно бољи него претходних година. Струка је видно напредовала, али су нам и даље потребни сусрети са боксерима из других земаља и размена искустава“, рекао је Ђерић.  


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"