Аутопут до Врбаса

„Идемо даље“, речи су којима је министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић, заједно са представницима предузећа „Коридори Србије“, отворио новоизграђену деоницу аутопута од петље Фекетић до петље Врбас. Након пуштања у промет 10 километара дуге деонице, преостало је још само неколико километара изградње аутопута како би била завршена траса Коридора 10 од Хоргоша до Новог Сада, у дужини од 88 километара.

„Преостала деоница у дужини од пет километара, иако није дугачка, једна је од најкомпликованијих и најзахтевнијих деоница и то због изградње два моста и високог насипа. Она ће бити изграђена и за саобраћај спремна током наредних двадесетак дана. Тиме завршавамо први део уговора и преостаје нам изградња такозваног 'ипсилон''крака код Суботице, чиме ће дужина аутопута од Новог Сада до Суботице износити око 110 километара“, рекао је Михајло Мишић, директор „Коридора Србије“, додајући да ће комплетан аутопут од Београда до Хоргоша, односно мађарске границе, бити пуштен за саобраћај до краја године.

Како је речено приликом отварања ове деонице, „Коридор 10 се гради по највишим европским и српским стандардима градње, а вредност изградње од Хоргоша до Новог Сада, укључујући и крак 'ипсилон', износи око 10 милијарди динара. Новац за ове радове, који су почели у мају 2010. године, обезбеђен је из буџета Републике Србије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"