Незаинтересовани предузетници

Трибина на тему развоја активне политике запошљавања и стварања партнерских односа са институцијама, удружењима и послодавцима, која је требала да буде одржана данас у Врбасу није успела јер се на њој није појавио ниједан предузетник. Иако је, према речима секретара Општег удружења предузетника Врбаса Велимира Чизмара, позив био упућен на 100 адреса, „изгледа да ниједан предузетник није био заинтересован за састанак који је требао да допринесе развоју запошљавања кроз додатно обучавање радне снаге и практичан рад“. Састанак је организовало Опште удружење предузетника Врбас, у координацији са Покрајинском службом за запошљавање, уз подршку локалне самоуправе.

„Не могу да опишем како се осећам, да ли сам жалостан или бесан. Поред добре организације и важног посла који смо хтели да спроведемо, предузетници се нису одазвали. Хтели смо да са њима заједно пронађемо начин како да спроведемо оно што смо планирали у вези са обукама и волео бих да предузетници следећи пут дођу, јер је то у њиховом интересу“, рекао је Чизмар.

Директор Покрајинске службе за запошљавање Владимир Срдић није желео да коментарише ситуацију која га је затекла у Врбасу и изостанак предузетника, али је истакао да ће ова служба спровести у наредном периоду започете пројекте. „Пре три месеца кренула је серија састанака у свим општинама на територији Војводине,  са циљем да се што више предузетника и послодаваца укључи у креирање специфичних програма запошљавања. Желимо да у комуникацији са послодавцима дођемо до још конктернијих мера и програма које спроводи Национална служба за запошљавање у борби са проблемом број један у Србији, а то је незапосленост“, рекао је Срдић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"