Почела Дечја недеља

Пријемом код председника општине Врбас др Жељка Видовића данас је почело обележавање Дечје недеље, традиционалне манифесације посвећене нашим најмлађим суграђанима. Као мото за овогодишњу Дечју недељу послужили су стихови песника Љубивоја Ршумовића: „Деце има разне, Ал' свако дете је личност, Разлике нису казне, У разликама је сличност“.

Пријем за децу, васпитаче и наставнике Предшколске установе „Бошко Буха“ и свих основних и средњих школа и Удружења за ментално недовољно развијене особе организовали су др Жељко Видовић, председник општине Врбас, и Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас. Више десетина малишана нашло се у сали за седнице локалног парламента и у име својих другова, изнело визију лепшег и бољег света који треба стварати. Овога пута, у складу са прошлогодишњим обећањем, њих су пред вратима чекали поклони локалне самоуправе, мајце и слаткиши. „Прву недељу октобра традиционално обележавају најмлађи. Почињемо је Даном отворених врата и сусретом деце и председника општине, а наставиће се богатим програмом на више места, који припремају малишани са својим васпитачима и наставницима. Радује нас укључивање деце са посебним потребама у свакодневне акције, јер је брисање разлика главни мото овогодишње манифестације. Такође, сваке године председник општине добија поклоне од деце па је ред да им истом мером узвратимо, због чега су председник и локална самоуправа приопремили поклоне за њих. Ипак, ово је њихова недеља“, рекла је Марјана Мараш, председница СО Врбас.

Иначе, програм Дечје недеље отворен је јутрос на Тргу Николе Пашића. Предшколци из објеката у центру града приказали су шта су све научили за само месец дана боравка у забавиштима, и измамили осмехе и аплаузе окупљених грађана.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"