Промоција ЛПУО

Јавно комунално предузеће „Стандард“, локална самоуправа и Удружење инжињера заштите животне средине из Новог Сада организовали су данас у центру Врбаса промоцију Локалног плана управљања отпадом. Грађанима је кроз разговор и дељењем брушура и промотивног материјала указано на значај правилног одлагања отпадом, и успостављања одрживог система управљања њиме. Уз локални, говорило се и о Регионалном плану одлагања отпадом.

„Овај документ усвојили смо на седници Скупштине општине Врбас. Он уређује правила одлагања и одвајања отпада и друге области. За локалне самоуправе ваома је скупо одржавање санитарних депонија по критеријумима које захтева Евроспка унија, због чега ће концепт и план регионалних депонија омогућити да више општина на једном месту уведе европске стандарде у одлагање отпада, на дозвољени начин и на дозвољеним местима“, рекао је Никола Влаховић, директор ЈКП „Стандарад“.

Игор Јездимировић, председник Удружења инжињера заштите животне средине, изразио је задовољство усвајањем Локалног плана управљања отпадом и истакао да његова примена доноси бољу заштиту животне средине. „Задовољство нам је да учествујемо у промоцији овог плана јер његовом применом обезбеђујемо да одлагање отпада престане бити опасност за здравље свих становника општине Врбас. Удружења инжињера заштите животне средине је од 2008. године, у сарадњи са Јужнобачким управним округом, радило на изради овог плана и спремно је да сада помогне  на његовој имплементацији“, рекао је Јездимировић.

У акцију су учествовала и деца из вртића Предшколске установе „Бошко Буха“, која су се упознала са правилним начињом одлагања пет и папирне амбалаже.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"