Велика акција уређења школа

Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице и Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, у сарадњи са Фондацијом Ћесаров – Bern, Recan – фондом за повраћај и рециклажу лименки, ЈП „Војводинашуме“ и Покретом горана Војводине, расписали су јавни позив за пријаву и учешће у реализацији програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“, за школску 2011/2012. годину. Програм има циљ да подиже свест и личну одговорност за бригу о животној средини, и подстакне активности на неговању и очувању чистијег и зеленијег амбијента у предшколским установама, основним и средњим школама и локалним срединама на територији АП Војводине.

Планом акције је предвиђено да програм „За чистије и зеленије школе у војводини“ допринесе развијању активних метода учења и наставе, развијању способности за тимски рад ученика и наставника, затим оснаживању такмичарског духа и комуникативности, као и укључивање у непосредни истраживачки рад и развијање сарадње са локалним срединама, месним заједницама, комуналним предузећима и удружењима. Установе које се укључе у акцију имају обавезу да сниме почетно стање у установи/школи и одабраним јавним местима, и направе план активности за период 20. октобар 2011. – 15. мај 2012. године. Овај план, између осталог, треба да обухвата: план уређења школског простора (озелењавање школског дворишта или школске зграде, учионица, сакупљање папирне, пластичне и лимене амбалаже и постављање контејнера за рециклирање, обезбеђивање простора за компостирање и сл.); план чишћења, уређења и улепшавања одабраних јавних места; потврду о учешћу најмање још једне предшколске установе-школе, комуналног предузећа, представника локалне самоуправе, затим медијску пропраћеност акција, едукацију деце/ученика и просветних радника, родитеља; план одржавања едукативних и креативних радионица; као и организовање еко патрола, увођење и вођење еколошке свеске и уређење еко кутка и уређивање и издавање еко новина, зидних новина, интернет страница и/или сајта.

Установе и школе које се одлуче за учешће у акцији добијају публикације, образовни материјал, приручник за наставнике, и саднице. Право учешћа имају све предшколске установе, основне и средње, са седиштем на територији АП Војводине, које се пријаве за учешће до 20. октобра 2011. године. Више информација о условима конкурска може се добити на адреси http://www.obrazovanje.vojvodina.gov.rs/

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"