СВАМ тражи повраћај имовине

Савез мањинских акционара Војводине, који броји готово 30.000 чланова, званично ће затражити од Владе Републике Србије промену закона о приватизацији и стечају, као и повраћај задружне имовине. Ово је договорено на синоћ одржаном великом скупу у Врбасу, на коме су се сусрели представници више десетина у приватизацији уништених пољопривредних предузећа и задруга из многих места Војводине. Састанку је присуствовао и Саша Дујовић, председник Одбора за представке и предлоге Народне Скупштине Републике Србије.

Председник СМАВ Веселин Мухадиновић истакао је на скупу да је промена Закона о приватизацији и Закона о стечају преко потребна и да је неопходно да до тога дође што пре. „Невероватно је да многи говоре да ти закони нису добри, а да нико од надлежних до сада није ништа предузео. Ми не само  да ћемо послати захтев за промену тих закона, већ ћемо израдити и предлог промена. Поред тога, до сада је тридесетак задруга поднело захтев за повраћај имовине, односно земље и ових дана то би требало да буде учињено у Бачком Маглићу, Српском Милетићу и Фекетићу“, рекао је Мухадиновић, изражавајући задовољство што се њихова организација свакодневно проширује новим члановима.

Саша Дујовић, председник Одбора за представке и предлоге у републичком парламенту, саопштио је окупљеним да су се сви надлежни државни органи укључили у испитивање сумњи које су у последње време износили акционари, посебно оне које се односе на спровођење поступка приватизације. „Евидентно је да је приликом приватизације многих фабрика у Војводини било криминалних радњи. Ствари се сада померају са мртве тачке и неки дан смо добили и прву званичну кривичну пријаву из Полицијске станице Врбас против директора и одговорних лица у АД 'Змајево'. Одговорност појединаца за разне злоупотребе које су правили је ствар државних органа и држава је решила да узме ствар у своје руке, како би се омогућило грађанима да живе од свог рада и остварују бенефите за себе и своју породицу“, рекао је Дујовић.

Савез мањинских акционара Војводине, са седиштем у Змајеву, основан је пре само неколико месеци и бројао је свега пар стотина акционара. Данас га чини скоро 30.000 чланова из више од 30 разних пољопривредних предузећа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"