Врбас на „Investexpo“

Општина Врбас и ове године учествује на међународном Сајму инвестиција и енергетике „Investexpo“, који се од данас па до 27. октобра одржава на Новосадском сајму. На штанду врбаске локалне самоуправе биће представљени инвестициони пројекти и потенцијали општине, као и компаративне предности које инвеститори могу остварити одлуком да улажу у општину Врбас. Сајам инвестиција промовише инвестиционе пројекте локалних самоуправа које проактивно, креативно и ангажовано стварају неопходне услове у привлачењу страног и домаћег капитала. Штанд општине Врбас посетио је данас и др Жељко Видовић, председник општине.

Отварајући сајамску манифестацију председник Владе Војводине др Бојан Пајтић, напоменуо је да је, од укупног броја инвестиција у Србији, 45 одсто реализовано у Војводини, „јер су општине и фондови омогућили страним компанијама да послују стабилно“. „Само преко Фонда за капитална улагања за последње три године уложили смо 400 милиона евра у изградњу инфраструктуре“, рекао је Пајтић. Он је похвалио општине и градове који учествују на овогодишњем Сајму што су потенцијалним страним инвеститорима представили 147 пројеката, вредних око милијарду евра.

Сајам инвестиција окупиће око 50 учесника, од чега 41 општину и град, који ће представити око стотину инвестиционих пројеката. На сајму учествују Трговинска комора Словачке и Француски национални институт, а посредством Привредне коморе Србије упућен је позив представницима привредних комора Форума Јадранско - јонских земаља, тачније Италије, Грчке, Албаније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"