Промоција књиге песника Галетина

У Гимназији „Жарко Зрењанин“ одржана је промоција најновије књиге поезије Милоша Галетина под називом „Јабука гори“. Музичко – поетско вече посвећено књижевном стваралаштву песника који је 1999. године био победник 31. Фестивала поезије младих, отворили су композитори из Новог Сада Немања и Светозар Нешић, који су Галетинове стихове преточили у музичке композиције. О поезији Галетина говорио је песник и књижевни критичар Мирослав Алексић, оценивши га као једног од најбољих песника млађе генерације код нас.

„Збирка 'Јабука гори' је једна особена књига зато што је писана посебним, утопијским језиком. Сведеним стихом говори о пределима предискуственим, односно о ономе што је најближе искуству детета“, рекао је, између осталог, Алексић. „Јабука гори“ је трећа збирка поезије Милоша Галетина и састоји се из два дела. Први део посвећен је дечаку и детињству, а други део је омаж гитари, са неколико љубавних песама.

Подсећајући се тренутка у ком је постао лауреат Фестивала поезије младих 1999. године, Галетин је истакао да и поред „магловитих утисака у том тренутку, какве су биле и те године“, данас јасно осећа значај ове награде. „Сада са неке веће дистанце могу да видим колико ми је то значило. То је била једна врста 'одскочне даске' и позитивно искуство за даљи рад“, истакао је Галетин. Иначе, Галетин је рођен 1976. године у Зрењанину. До сада је објавио збирку песама „Морнар“ и књигу „Делфин, горки стихови и лирика“, а једна песма из ове збирке ушла је у антологију светске поезије „Теби песме љубави“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"