Награде за најбоље

Народна библиотека „Данило Киш“ свечано је доделила награде најбољим учесницима ликовног и литерарног конкурса, расписаног у оквиру овогодишње Дечје недеље. Тема конкурса били су стихови Љубивоја Ршумовића: „Деце има разне, Ал` свако је дете личност, Разлике нису казне, У разликама је наша сличност...“ На адресу библиотеке стигла су 72 литерарна и 145 ликовних радова деце из Предшколске установе “Бошко Буха“ и основних школа.

Према оцени академског сликара Светислава Шљукића, најбољи мали ликовни ствараоци били су Лука Гал из вртића Цицибан у Змајеву, и Василије Цицмил и Елена Шодоловић из вртића Цврчак у Бачком Добром Пољу. Прва и друга награда за млађи узраст основне школе припале су Ени Кнежевић и Јелени Станковић из ОШ „20. октобар“, а трећа награда ученици ОШ „Бранко Радичевић“ у Равном Селу Андреи Фриндик. Марко Нађ, ученик ОШ „Светозар Милетић“ добио је прву награду међу ученицима старијих разреда, а Сања Амиџић из ОШ „Братство-јединство“ из Врбаса другу награду. Треће место припало је Тамари Пилиповић из ОШ „Бранко Радичевић“ из Савиног Села. Специјална награда за колективни рад ученика припала је ОШ „Братство-јединство“ у Куцури.

Литерарне радове оцењивао је песник Небојша Деветак, који је прву награду у конкуренцији нижих разреда доделио Анастасији Хромиш, ученици ОШ „20. октобар“. Друго место освојила је Катарина Шајн из ОШ „Светозар Милетић“, а треће Миљан Бјекић из ОШ „20. октобар“. Миљана Коматина, ученица ОШ „Бранко Радичевић“ из Савиног Села, проглашена је за најбољу међу учесницима конкурса из виших разреда. Друго место равноправно су поделили Урош Јелић из ОШ „Бранко Радичевић“ из Савиног Села, и Александар Пузовић, ученик ОШ „20.  октобар“. Треће место поделили су Предраг Мрђеновић из ОШ „Петар Петровић Његош“, и Марко Тривунић из ОШ „Братство-јединство“ из Врбаса. Награђеним ученицима поклоне је уручила Марјана Мараш, председница Одбора за организовање Дечје недеље.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"