КУД „Карољ Сирмаи“ у новим просторијама

Чланови Културно – уметничког друштва „Карољ Сирмаи“ званично су се уселили у адаптиране просторије у којима ће у будуће радити све секције. Председник КУД  „Карољ Сирмаи“ Арпад Хаик захвалио се општини Врбас која је за адаптацију простора издвојила 150.000 динара из општинског буџета.

„Проширили смо простор са досадашњих 24 квадратних метара на 57, а све послове на реновирању просторија обавили су волонтерски наши чланови, чак 90 одсто чланства је учествовало у радовима. Сада имамо бољи и већи простор где ће моћи да раде све секције које постоје у оквиру нашег Друштва, а то су хор, оркестар, драмска секција и женска секција за ручни рад“, рекао је Хаик. Свечаности поводом усељења чланова КУД „Карољ Сирмаи“ у нове просторије присуствовао је и председник општине Врбас др Жељко Видовић који је, овом приликом, похвалио оптимизам и ентузијазам чланова овог Дрштва да уз мало новца, а уз много рада и труда направе нов простор за рад и дружење.

„Надам се да ћемо у априлу следеће године, после 20 година, добити нов Дом културе где ће моћи да се преселе и сва културно – уметничка друштва која постоје у Врбасу и да ће то бити простор где ће се развијати национална слога, која у нашој средини свакако постоји“, рекао је Видовић. Он је додао да ће локална самоуправа помоћи да се биста Карољ Сирмаиа, по којем мађарско културно – уметничко друштво и носи име, измести испред просторија КУД-а, где јој је, како је рекао, и место.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"