Помоћ за породице погинулих

Представници локалне самоуправе организовали су данас традицонално годишње окупљање за породице бораца који су страдали у ратовима током деведесетих година.  Овом приликом за укупно 73 члана из 47 породица обезбеђена је једнократна новчана помоћи од 5.000 динара.

Председница Скупштине општине Врбас Марјана Мараш истакла је да ни редовна окупљања ни издвајање помоћи не могу надокнадити губитак ових породица, али да се локална самоуправа на овај и друге начине труди да се људи који су дали живот за своју земљу, сачувају од заборава. „Ово симболично окупљање које општина Врбас организује већ 20 година има за циљ да чујемо који су проблеми са којима се сусрећу чланови породица палих бораца и да покушамо да им помогнемо, колико год је то у нашој моћи“, рекла је Мараш. Чланови ових породица искористили су прилику да изнесу неке од проблема са којима се свакодневно сусрећу и затражили су да се локална самоуправа додатно ангажује у њиховом решавању.

Помоћник председника општине Врбас Мирко Копривица је рекао да ће локална власт учинити све што може како би одговорила на захтев чланова породица погинулих бораца. „Желимо да изађемо у сусрет њиховим захтевима, да им обезбедимо лакши пролаз до лекара, да унапредимо контакт са представницима општинске власти, јер су то углавном проблеми које су нам изнели. Локална самоуправа мора изаћи у сусрет људима чији су најмилији ову земљи дали оно што се највише може дати – живот“, нагласио је Копривица.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"