ГОТОВИ ПРОЈЕКТИ ЗА ОПШТУ БОЛНИЦУ

Директор Опште болнице Врбас Петар Грегорински преузео је данас комплетну пројектну документацију за изградњу друге фазе ове здравствене установе, чији би почетак требао да уследи у 2012. години. Пројекат је сачинио стручни тим Грађевинске фирме „Euro gardi group“ из Новог Сада и за његову израду је Фонд за капитална улагања АП Војводине обезбедио 18 милиона динара.

Вукашин Вујичић, заменик председника Управног одбора Опште болнице Врбас, изразио је задовољство због завршетка пројектовања овог важног објекта. „Након 2008. године и добијања регионалног статуса за нашу Општу болницу, од када ка њој гравитира око 250.000 становника, јавља се потреба за проширењем Опште болнице. Добили смо главни пројекат изградње њене друге фазе која ће, када буде готова, обезбедити пружање секундарних здравствених услуга на највишем нивоу. Израду пројектне документације у висини од 18 милиона динара финансирао је Фонд за капитална улагања АП Војводине, и сада су се створили услови за почетак радова“, рекао је Вујичић и изразио очекивања да ће АП Војводина, и поред тешке економске ситуације, обезбедити и одређена средства за почетак изградње. „Очекујем да посао, у складу са финансијским могућностима, буде завршен у најкраћем могућем року. Вредност грађевинских радова процењена је на 2,5 милијарди динара, док ће за опремање бити потребно додатних 700 милиона. У овом тренутку имамо одобрених 120 милиона динара за почетак радова, а за нас је добро да пројекат преузимамо на крају календарске године, у тренутку када се планирају буџети за 2012. годину, како би на време аплицирали на конкурсе ФКУ за друга средства“, рекао је Вујичић. Он је посебно истакао да је изградња друге фазе Опште болнице и важан развојни пројекат јер ће донети значајна упошљавања стручних кадрова.

Према речима Петра Грегоринског, директора Опште болнице, према израђеном пројекту, укупна површина објекта повећава се за 15.000 м2 и 245 постеља. „Са новим објектом на једном месту биће обједињене све службе и садржаји. Друга фаза подразумева две јединице, стационарни део и ургентни центар. У овом објекту ће се наћи интерно одељење, урологија, палијативна нега, пнеумофизиологија, психијатријска дневна болница, ортопедија и трауматологија, и пратеће немедицинске службе“, рекао је Грегорински.    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"