Уређење некатегорисаних путева

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство одобрио је 8,5 милиона динара за уређење атарских путева у четири месне заједнице у општини Врбас. Према речима чланице Општинског већа Каролине Паповић, почетак радова очекује се на пролеће, а I месна заједница у Врбасу, као и МЗ Савино Село, МЗ Бачко Добро Поље и МЗ Куцура, средства морају искористити у року од годину дана.

"Сматрам да су месне заједнице веома успешне у конкурисању по постојећим пројектима и да предузимају иницијативу да бисмо добили што више новчаних средстава са виших нивоа власти, јер смо свесни ситуације да не можемо сва потребна средства добити од локалне самоуправе“, истакла је Паповић. Према расподели, по 2,5 милиона динара припало је I месној заједницу и МЗ Савино Село, два милиона динара биће утрошено у МЗ Бачко Добро Поље а 1,5 милиона у МЗ Куцура.

Александар Крунић, члан Општинског већа задужен за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине, истакао је да ће један део одобрених средства бити утрошен за равнање некатегорисаних путева ради функционалнијег приступа ораницама, док ће други део средстава бити уложен у изградњу отресишта, како би се спречило изношење блата на регионалне и магистралне путеве.

Марио Мажар, помоћник председника општине Врбас, истакао је до је ово трећи пут да Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство на челу са Данијелом Петровићем излази у сусрет захтевима општине Врбас. „Секретаријат је исказао велику спремност и добру вољу да помогне општини Врбас у њеним напорима да реши неке проблеме. У току су и други конкурси за које припремамо документацију и имамо чврста обећања покрајинског секретара да ће и овога пута наћи начин да изађе у сусрет нашим захтевима“, рекао је Мажар.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"