Одржана XIII седница СО Врбас

У петак је одржана XIII седница Скупштине општине Врбас. Већ по правилу, за утврђивање дневног реда било је потребно нешто дуже времена јер су одборници опозиционих партија Српске радикалне странке и Српске напредне странке желели да својим предлозима прошире предложени дневни ред.

Одборници Српске радикалне странке предлагали су да се на дневни ред заседања уврсте и тачке у којима би се расправљало о активностима и учинку у раду појединих функционера локалне администрације, али је владајућа већина одбила ове предлоге. Они су захтевали и да се расправља о стању у месним заједницама, затим о извештају о раду председника општине Врбас и Општинског већа, као и расправу о реализацији Стратегије развоја општине Врбас. Међутим, све ове предлоге одборници владајуће коалиције За европски Врбас – Борис Тадић, СПС – ПУПС – ЈС, ЛДП – ЛСВ су одбацили. Подршку владајуће коалиције није добио ни предлог одборника Српске напредне странке да се измене имена појединих улица у Врбасу.

До измена дневног реда дошло је једино на предлог председника општине Врбас др Жељка Видовића и Општинског већа, тако да су до наредног заседања повучене измене одлуке о накнади за уређивање грађевинског земљишта, одлуке о држању домаћих животиња и одлука о доношењу Регионалног плана управљања отпадом за град Нови Сад и општине Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жебаљ, Србобран, Темерин и Врбас. Скидање ових тачака дневног реда тражили су и одборници СРС и СНС.

По усвајању дневног реда, у вишесатној расправи, Скупштина општине Врбас прихватила је извештај о извршењу Одлуке о буџету за 2011. годину на дан 30. септембар, донела одлуку о спровођењу комасације у КО Косанчић, затим одлуку о привременом коришћењу јавне површине и постављању мањих монтажних и огласних објеката на територији општине Врбас, одлуку о оснивању Установе за социјалну заштиту, као и предлоге Комисије за кадровска, административна питања и радне односе. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"