Конференција за медије ОО СРС

Игор Шкундрић, заменик председника ОО СРС, указао је данас на конференцији за медије на проблеме са којима се сусрећу становници Колоније шећерана. Према његовим речима, грађани који живе у овом делу града имају власништво над својим становима, а право коришћења грађевинског земљишта има Фабрика шећера „Бачка“, док накнаду за грађевинско земљиште плаћају становници.

„Ову накканду не би требало да плаћају грађани. Узрок свему су нерегулисани  имовинско – правни односи између општине и шећеране приликом приватизације фабрике. То није све јер ово насеље није прикључено на канализацију, кабловску мрежу и гасни систем, а проблем представља и вода која није за пиће“, рекао је Шкундрић и апеловао на локалну самоуправу да предузме одговарајуће мере и омогући становницима Колоније шећерана достојан живот.

Заменик председника ОО СРС је додао и да проблем грађанима представљају отворене септичке јаме које се морају чистити три пута месечно, што становници овог дела града сами финансирају, иако већ плаћају накнаду за коришћење грађевинског земљишта. „Апелујемо на комуналну инспекцију и на друге надлежне органе да се коначно позабаве питањем загађивања животне средине, односно свим оним непријатним мирисима које испуштају околне фабрике“, рекао је Шкундрић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"