Општина Врбас добила сертификат

Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић уручио је данас представницима војвођанских општина сертификате о стицању знања у области преговарања са страним инвеститорима. Кроз пројекат под именом „Подизање капацитета представника општина Војводине на тему комуникација и преговарање са инвеститорима“ прошла је и општина Врбас, тако да је сертификат у њено име примио Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас. Пројекет је реализовао ВИП Фонд АП Војводине, у сарадњи са експертима из организације ЦЕФЕ Србија и финансијску подршку немачке Организације за техничку сарадњу (ГИЗ).

Председник Пајтић, у присуству представника локалних самоуправа, учесника у овом пројекту, и амбасадора СР Немачке у Србији Волфрама Маса, истакао је да због значаја који Војводина придаје подршци страним инвститорима, није зачуђујућа чињеница да крајем новембра у покрајини има 3.500 незапослених мање, него у јануару ове године. „Морам да похвалим све градове и општине на територији АП Војводине, јер заиста је изванредан податак да су сви градови и свих 45 локалних самоуправа учествовали у овом програму организације ГИЗ и ВИП Фонда, те били спремни да пошаљу своје представнике. Кроз обуку је прошло 140 људи, који су сада на нивоу професионалаца из земаља западне Европе. Они су најуспешнији у свом послу, спремни да дају логистичку подршку и да сваком инвеститору обезбеде све потребне техничке предуслове за отварање њихове компаније, нових радних места, те придобију субвенцију државе и подршку локалне самоуправе и ефикасно реше све потешкоће са којима би се могао суочити. И локалне самоуправе и покрајинска Влада су сервис привредника, страних инвеститора и желимо да наставимо са овим трендом“, поручио је Пајтић.

У име општине Врбас кроз обуку су прошле Јелена Шуваков и Ана Мушикић из Канцеларије за локални економски развој. Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас који је примио сертификат, рекао је да „права комуникација са потенцијалним инвеститорима може довести до одлуке да се улаже у нашој општини“. „Искуства која су стекле могу бити веома важна у тренутку када се појави неки инвеститор“, рекао је Вујичић.

Директор ВИП Фонда Бранислав Бугарски истакао је да је обука запослених у локалним самоуправама трајала два месеца, „Знање преговора са инвеститорима значајно је и пресудно када је реч о истицању нашег окружења као поузданог и атрактивног за партнере из иностранства. Ово је само још један од инструмената којим се у Војводини жели направити што боља инвестициона клима“, рекао је Бугарски.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"