Конференција за медије ОО СРС

Запослени и кооперанти ЗЗ „Агромикс“ из Савиног Села најавили су за уторак у 10.00 часова протест испред зграде Скупштине општине Врбас, јер им се још не дозвољава да уђу у посед 200 хектара ораница, око којих су водили спор са Индустријом меса „Carnex“, саопштено је на конференцији за медије ОО Српске радикалне странке. Представници ове партије покушаће да предупреде овај протест тако што ће разговарати са општинским функционерима и захтевати од њих да реше овај проблем, најавио је Бранислав Петровић, председник ОО СРС.

„Апел за помоћ 'Агромиксу' стигао је на адресе свих политичких партија у општини и ми смо му се одазвали. Сутра ћемо пре протеста извршити политички притисак на председника општине како би натерао начелника Општинске управе да ради свој посао“, рекао је Петровић. Према његовим речима, „Агромикс“ је седам пута од разних надлежних институција добио потврду да спорних 200 хектара ораница припада њима, а чак је и општинска администрација издала решење са истим закључком, али га је касније поништила и ставила на почек, иако такав институт у правној терминологији уопште не постоји.

Петровић тврди и да Геодетска управа у Врбасу „избегава да поступи по решењу надлежног министарства, које је наложило да се тих 200 хектара земље укњижи на име власника – ЗЗ „Агромикс“, те позива локалну администрацију да ради „у корист својих грађана, а не у корист тајкуна“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"