Успешне мере запошљавања

У циљу спровођења мера активне политике запошљавања за 2011. годину, општина Врбас и Национална служба за запошљавање потписале су данас уговоре са 25 послодаваца са територије општине Врбас, код којих ће бити запослено 31 лице. За програме запошљавање приправника издвојено је 5,99 милиона динара, од чега је из буџета општине Врбас обезбеђено три милиона, док је Национална служба за запошљавање обезбедила 2,99 милиона динара. Уговоре послодавцима уручио је Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас.

„Паралелно са овим програмом води се и поступак новог запошљавања током ког ће посао добити још 30 лица. Поступак ће бити окончан до 31. децембра, а потписивање ових уговора биће организовано у Новом Саду. За ове намене издвојено је четири милиона динара. И за наредну годину планирана су озбиљна средства за програме запошљавања и запошљавања приправника“, рекао је Вујичић. Он је изразио уверење да су послодавци изабрали квалитетне особе које ће умети да одговоре на све задатке који их чекају на новом радном месту, те да ће се доказати и тако обезбедити радно место и након истека обавезног периода радног односа, предвиђеног правилима поступка.

Уговоре са општином Врбас и Националном службом за запошљавање склопиле су следеће фирме, установе, органи и удружења: „Фили пили тестенине“, „Public house“, „Екстра аграг“, „Екстра ауто“, „Екстра ауто транспорт“, Одбојкашки клуб „Врбас“, ЈП за превоз путника „Врбас“, „Сава Ковачевић“, Месна заједница Куцура, „Самоизбор“, „Бјелица“, Месна заједница Равно Село, Народна библиотека „Данило Киш“, „Виса“, ПУ „Бошко Буха“, ЈКП „Стандард“, „Wiener Städtische“, „Pneutech“, Месна заједница Бачко Добро Поље, Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду, ЈП за дистрибуцију природног гаса „Врбас гас“и Општинска управа Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"