Уручени сертификати

Срђан Везмар, директор Регионалне развојне агенција Бачка, и др Жељко Видовић, председник општине Врбас, уручили су данас сертификате  полазницима  обуке за почетнике у бизнису. Тродневну обуку током новембра партнерски су организовали Регионална развојна агенција Бачка и општина Врбас, по методологији Националне агенције за регионални развој, а у циљу обезбеђивања вишег нивоа знања наших предузетника и почетника у бизнису. Сертификате је добило 17 полазника.

Марија Прокопић, руководитељка пројекта, саопштила је да су обуку похађала 22 полазника и она је изведена у шест модула. „Подизањем нивоа предузетничких знања и вештина и предузетничке културе отвара се могућност формирања нових привредних субјеката што ће довести до стварања услова за смањење незапослености кроз самозапошљавање и отварање нових радних места. Већина полазника планира да покрене сопствени бизнис током наредне године и уверена сам да ће им радионица која је одржана помоћи у реализовању те идеје. Наш сертификат признаје Националне служба за запошљавање, али и остале институције на покрајинском и републичком нивоу“, рекла је Прокопић. Обуку у Врбасу похађале су особе различите животне доби, чак и једно лице са 70 година, или и шаролико образовани, од особа са основном школом до једног доктора наука.

„Иницијатива да се укључимо у серију обука потекла је од стране наше локалне самоуправе, а уз помоћ Националне службе за запошљавање и Регионалне развојне агенције Бачка реализована су све планиране активности. Сви они који су данас добили сертификате могу да учествују на конкурсу за добијање до 1,5 милиона динара бесповратних средстава за покретање сопстевног бизниса током наредне године“, рекао је председник општине Врбас др Жељко Видовић и изразио жаљење што се обуци није пријавило још више људи. „Дугогодишње пословно окружење које је карактерисало Врбас као индустријски град, у ком је на хиљаде људи радило од 07.00 до 03.00 у фабрикама и редовно добијало своје плате, мало је и ограничило развијање малих приватних бизниса. Верујем да је ових 17 полазника ипак неки нови почетак“, рекао је Видовић.

Током 2011. године, Регионална развојна агенција Бачка одржала је 16 обука којима је присуствовало 302 полазника. Обуке су се изводиле у Новом Саду, Тителу, Бачкој Паланци, Кули, Бечеју, Бачу, Жабљу, Врбасу и Оџацима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"