„MK Group“ преузела акције

Компанија „MK Group“ откупила је путем понуде за преузимање додатних 5,24 одсто капитала Индустрије меса “Carnex” и сада је власник 98,16 одсто акција ове месне индустрије из Врбаса, саопштила је ова компанија. За преузимањем 85.589 или 5,24%, акција, „MK Group“ је платитила око 200 милиона динара. Акционари који су поседовали акције “Carnex”-а, прихватили су понуду од 2.325 динара за акцију.

“Овако велики одзив, где је 74 одсто преосталих акционара прихватило да прода своје акције по понуђеној цени од 2.325 динара за акцију, говори да су задовољни понудом и условима преузимања. Поређења ради, дан пре објављивања намере о преузимању акција, цена акција на берзи је износила 1.680 динара”, саопштили су из службе за односе са јавношћу „MK Group“, додајући да је маја 2009. цена акција “Carnex”-а износила 695 динара за акцију.

„MK Group“ је понуду за преузимање “Carnex”-а објавила заједно са брокерском кућом „M&V Investments“, „Carnex holdingom“ из Врбаса и фирмом „Ashmore Carnex limited“ са Кајманских острва, с којима заједно поседује 92,92 одсто акција индустрије меса. Тренутно, према подацима Београдске берзе, ова компанија која запошљава око две хиљаде радника, вреди око 36,5 милиона евра.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"