Добровољци напуштају "Carnex"

На крају 2011. године, тачно 31. децембра, за 148 радника Индустрије меса „Carnex“ престаје радни однос. Председник Општинског већа Самосталног синдиката Србије Урош Клачар рекао је да се ради о запосленима који су се  добровољно изјаснили да желе да буду проглашени за технолошки вишак и напусте фирму уз исплату отпремнине.

„То су углавном радници који имају још неколико година до испуњења услова за одлазак у пензију. Они су решили да прекину радни однос под условима да им се исплати отпремнина према Закону о раду“, рекао је Клачар и додао да на седници ОВОССС није саопштено колика ће отпремнина бити исплаћена радницима. Према незваничним информацијама, сваки радник који у овом тренутку добровољно напусти „Carnex“ требао би да добије 200 евра по години радног стажа.

Када је реч о колективном уговору за раднике, који је истекао само пар дана након што је „MK Group“ преузела врбаску месну индустрију, преговори би требали да почну 09. јануара наредне године. „Синдикати имају спреман предлог новог колективног уговора и за сада не видимо разлог због којег га послодавац не би усвојио. Постоји вероватноћа да ће након Нове године уследити још одлазака радника из фирме, али не знамо како ће то бити регулисано, односно да ли ће запослени отићи добровољно или ће послодавац сам одлучивати ко напушта фабрику“, истакао је Клачар.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"