Усвојен буџет за 2012.

Одборници Скупштине општине Врбас усвојили су на последњем заседању у 2011. годину буџет за 2012. и тако избегли мере привременог финансирања локалне самоуправе. Према прорачуну, буџет је пројектован на око 1,3 милијарде и од стране оних који су га конципирали и изгласали, функционера и одборника владајуће коалиције, оцењен је и као развојни и социјални. Са друге стране, опозиција није прихватила овакве оцене и сматра да општинска каса за 2012. годину једино „брине“ управо о функционерима и њиховим интересима, уместо о многим угроженим категоријама.

Као и увек, утврђивање дневног реда трајало је више сати и да се ваћ на првој паузи нису састали шефови одборничких група и договорили како убрзати рад седнице, не би било изненађење да је локални парламент у раду дочекао 2012. годину. Одборници Српске радикалне странке повукли су 115 амандмана на предложени буџет, али нису одустали од расправе о њему, тако да је тек око поноћи, након 13 сати рада, дошло на ред гласање о овом предлогу. Одборници коалиције За европски Врбас – Борис Тадић, СПС – ПУПС – ЈС и ЛДП – ЛСВ подржали су предлог буџета, чиме је окончана најинтересантнија тачка дневног реда. Након тога опозициони одборници СРС напустили су заседање, а преостали дневни ред усвојен је без расправе.

Поред буџета за 2012. годину, одборници су усвојили измене и допуне одлуке о буџету за 2011. годину, одлуку о Програму уређивања градског грађевинског земљишта за град Врбас и насељена места општине Врбас за 2012. годину, као и предлоге решења о давању сагласности на програме пословања ЈП  за информисање „Врбас“, ЈП „Дирекција за изградњу“, ЈКП „Стандард“ ЈП за превоз путника „Врбас“, ЈП за дистрибуцију природног гаса „Врбас-гас“ и Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас, све за 2012. годину.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"