„Агромикс“ преузео оранице

Након више неуспелих покушаја, радници и кооперанти Земљорадничке задруге „Агромикс“ из Савиног Села коначно су данас ушли у посед 158 хектара ораница, које је протеклих година обрађивала Индустрије меса „Carnex“.

Представници „Агромикса“ и Општинске управе нису одмах успели да дођу до спорних њива, јер су, као и претходних пута, војни мост на прилазу атару механизацијом блокирали радници ИМ „Carnex“. Међутим, задругари су околним путем из суседног села ипак дошли до ораница, које су затим омеђене, а надлежни из Општинске управе издали су закључак о извршењу решења њиховог увођења у посед. „Коначно смо дошли до ораница које припадају задрузи. 'Carnex' је земљу преорао и нађубрио, а 'Агромикс' је спреман то да плати након поравнања међусобних дуговања. Од претходног директора месне индустрије Хју Мек Рејнолдса имали смо обећање да ће нам платити ренту за прошлу годину, уколико суд донесе пресуду у нашу корист“, рекао је Марко Фемић, директор ЗЗ „Агромикс“.

Иначе, у судском поступку донета је одлука да ових 158 хектара земље припада ЗЗ „Агромикс“, али се на захтев ИМ „Carnex“ тренутно води обновљени поступак пред Управним судом. Ипак, овај управни спор не одлаже извршење решења о увођењу у посед, рекли су правни заступници задруге.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"