Исплата јубиларних награда

Председник општине Врбас др Жељко Видовић постигао је договор са представницима синдиката о исплати јубиларних награда просветним радницима у општини Врбас за 2009. и 2010. годину. Према овом договору, први део награда биће исплаћен до краја јануара, док ће други део дуга бити измирен до краја фебруара. Право на награду има 48 просветних радника за 2009. годину и 37 просветних радника за 2010. годину.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић изразио је задовољство због постигнутог договора и истакао да се локална самоуправа три пута обраћала Министарству финансија за средства у висини од 8,5 милиона динара. Према његовим речима, толико новца је потребно за исплату свих јубиларних награда за 2009. и 2010. годину, јер ово право остварују и радници у предшколским установама, култури и сличним службама, док су награде за прошлу године исплаћене у децембру. „Коначно смо добили одговор и одобрено нам је 2,5 милиона динара за јубиларне награде, што је за шест милиона динара мање од потребне суме. Без обзира што нисмо добили сав новац, дуг за јубиларне награде ће бити измирен“, рекао је Видовић.

Председник Општинског већа Самосталног синдиката у Врбасу Урош Клачар рекао је да је дуг према просветарима за 2009. годину око 2,6 милиона динара, док за 2010. годину он износи око 2,3 милиона динара. Клачар је потврдио да је постигнут договор између синдиката и општине Врбас. „Договорено је да дуг за 2009. годину буде исплаћен до краја овог месеца, а да се дуг за 2010. годину измири до краја фебруара. Када говоримо о томе да је новац уплаћен од стране Министарства финансије, претпостављам да ако су некада и стигла нека средства из овог министарства, да нигде није било назначено да је то за јубиларне награде, па је могуће да је новац искоришћен за друге сврхе“, рекао је Клачар.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"