Поклони за најбоље студенте

Десет најбољих студената општине Врбас добило је од локалне самоуправе лаптоп рачунаре за остварене резултате у досадашњем школовању. Поклоне је студентима уручио председник општине Врбас др Жељко Видовић. Десет награђених најбољи су међу 71 студентом из општине Врбас који имају просечну оцену преко девет, а сви они заједно добијају по 7.000 динара месечно из локалног буџета на име подстицаја. Првих десет студената са ове листе има просек оцена између 9,59 и 9,93.

Председник општине Врбас је честитао студентима на успесима које су показали у досадашњем раду и истакао да ће локална самоуправа, уз редовна подстицајна средства, покушати да обезбеди додатни новац како би бар још 10 академаца наградила за труд и успехе остварене током студирања. „Највећа вредност наше средине је 71 студент са просеком оцена преко девет. На основу тога можемо очекивати да ћемо у будућности имати доста квалитетних и добрих стручњака. Оно што је наш задатак је да овим младим људима након заврших факултета обезбедимо адекватна радна места, на чему ће локална самоуправа радити у наредном периоду“, рекао је Видовић. Он је додао да општина Врбас, уз подстицајна средства, помаже и 350 студената који добијају месечне карте за превоз до градова у којим студирају. „Општина Врбас је једна од општина са највећим процентом високообразованих људи. Са друге стране, имамо и младе људе који су остали са основним образовањем или са неадекватним средњим образовањем, па ћемо се потрудити да те младе људе дообразујемо, да их преквалификујемо за она занимања која ће бити потребна у наредном периоду у нашој општини“, нагласио је Видовић.

Рачунаре на поклон добили су: Милена Бјелица, 6. година Медицинског факултета, просек 9,81; Ивана Мараш, мастер студије на Правном факултету, просек 9,71; Драгана Чуровић, мастер студије на Факултету техничких наука, просек 9,87; Миња Дринчић, 2. година Медицинског факултета, просек 9,60; Невена Клисура, 4. година Технолошког факултета, просек 9,72; Тина Шимун, 4. година Економског факултета, просек 9,59; Иван Шимун, 2. година Економског факултета, просек 9,67; Соња Хорват, 3. година Технолошког факултета, просек 9,69; Софија Дрецун, мастер студије Факултета драмских уметности, просек 9,65; и Јелена Булајић, 4. година Академије уметности, просек 9,93.

„Захваљујем општини Врбас на лепом поклону. Хвала им што улажу у младе студенте, као и на свим досадашњим наградама које смо примили током студирања. Тајна студирања је добра организација, потребно је и вредно радити и учити и исплатиће се сигурно“, рекла је у име својих колега Ивана Мараш.

Предраг Радовић, саветник председника општине Врбас за образовање, честитао је, такође, најбољим студентима на оствереним резултатима и почелео им успешан наставак школовања. „Морам да истакнем, понешен јучерашњим спортским резултатима, да и општина Врбас има своју репрезентацију и њу чини 71 студент са просеком оцена преко девет. Први тим те репрезентације је ових 10 младих људи. Општина Врбас из свог скромног буџета издваја око 100 милиона динара за младе људе. Такође, у наредном периоду ћемо посветити пажњу и онима који су социјално угрожени, а показују јако добре резултате из одређених предмета у својим школама. Сви заједно, уз ову репрезентацију, уз овај први тим, морамо дати максималан допринос да општина Врбас буде добро место за живот“, рекао је Радовић,.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"