Месне заједнице помажу грађанима

Све месне заједнице у општини Врбас добијаће месечно новчана средства за пружање помоћи социјално угроженим породицама. Према одлуци донетој на седници Скупштине општине, месне заједнице у Врбасу добијаће по 200.000 динара, а приградске месне заједнице по 400.000 динара на месечним нивоу.

„На овај начин ћемо помоћи најугроженијим Врбашанима који живе на територији наше МЗ да барем мало побољшају животни стандард, на пример кроз плаћање њихових заосталих рачуна за неке услуге, или кроз набавку огрева за угрожене породице. У сарадњи са Центром за социјални рад, предшколском установом и школама, као и локалном самоуправом имаћемо у виду којим се породицама помаже и на који начин, како се не би догодило да иста породица добија помоћ на више страна, а нека нигде“, рекла је Наташа Миловић, секретарка II Месне заједнице.

Они који сматрају да им је помоћ неопходна треба да у канцеларију II Месне заједнице донесу фотокопије неизмирених рачуна и молбу за помоћ, а Савет МЗ одлучиваће једном месечно како поделити ова средства намењена социјално угроженим породицама. Одлука се у градским месним заједницама примењује од јануара 2012. године.  



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"