Пшеница за ваштачко ђубриво

Влада Републике Србије донела је уредбу о обнављању робних резерви меркантилне пшенице и кукуруза према којој ће заинтересовани пољопривредни произвођачи за ове производе моћи добити минерално ђубриво. Право на размену имају и пољопривредници из општине Врбас – физичка лица носиоци породичног комерцијалног, односно некомерцијалног пољопривредног газдинства које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава, чије се породично пољопривредно газдинство у Регистру води у активном статусу, али и чије се породично пољопривредно газдинство услед необнављања статуса регистрације води у пасивном статусу.

Размена минералног ђубрива за меркантилну пшеницу и кукуруз рода 2011. године и меркантилну пшеницу рода 2012. године када се минерално ђубриво непосредно преузима са складишта Дирекције у „ХИП Азотара” Панчево, врши се у следећим паритетима: 1 kg минералног ђубрива за 1,30 kg меркантилне пшенице рода 2011. године; 1 kg минералног ђубрива за 1,50 kg меркантилног кукуруза рода 2011. године; 1 kg минералног ђубрива за 1,35 kg меркантилне пшенице рода 2012. године.

Размена минералног ђубрива за меркантилну пшеницу и кукуруз рода 2011. године и меркантилну пшеницу рода 2012. године када се минерално ђубриво преузима преко овлашћених складиштара, врши се у следећим паритетима: 1 kg минералног ђубрива за 1,40 kg меркантилне пшенице рода 2011. године; 1 kg минералног ђубрива за 1,60 kg меркантилног кукуруза рода 2011. године; 1 kg минералног ђубрива за 1,50 kg меркантилне пшенице рода 2012. године.

Физичко лице меркантилну пшеницу и кукуруз рода 2011. године и меркантилну пшеницу рода 2012. године може да размењује за највише 200 kg минералног ђубрива по хектару површине засејане пшеницом у јесењој сетви 2011. године, али не за више од 30 ha. Физичко лице дужно је да количину минералног ђубрива добијену путем размене у складу са овом уредбом, употреби за пролећну прихрану у 2012. години на пријављеним површинама.

Захтеви се могу поднети у Управи за трезор и свим месним заједницама. Комплетна уредба и формулар захтева могу се пронаћи на адреси http://www.mpt.gov.rs/postavljen/126/DJUBRIVO.pdf

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"