Оформљен кризни штаб

Општина Врбас формирала је Општински штаб за ванредне ситуације који координира радовима на уклањању снега са путева и улица у граду и насељеним улицама. Екипе Јавног комуналног предузећа „Стандард“ већ дуже од 36 сати налазе се на терену и улажу крајње напоре да путне правце одрже отвореним. У међувремену локална самоуправа донела је одлуку да ангажује више десетина лица на чишћењу прометних улица, мостова, раскрсница, прилаза школама и вртићима и других важних тачака.

Општински штаб за ванредне ситуације је осим ресурса којим располаже ЈКП 'Стандард' у акцију чишћења укључио и механизацију приватних компанија и предузећа 'Карнекс', 'Миротин' и 'Екстра ауто'. Морам рећи да је ово први пут да су се после дуже времена приватне фирме укључиле у заједничку акцију чишћења снега, добровољно, на чему их пуно захваљујем. Они нам значајно помажу да путеви у општини буду проходни. Због великих падавина ангажовали смо по десетак лица по свим месним заједницама за чишћење лопатама и они ће за свој рад добити дневнице. Ангажовали смо лица са спискова пријављених за јавне радове“, рекао је Жељко Видовић, председник општине Врбас. Општински штаб за ванредне ситуације ће у току следећег дана донети и одлуку о одржавању наставе у школама у општини Врбас.

„Позивам грађане општине Врбас да се придруже напорима наших екипа на терену и очисте тротоаре испред својих кућа, зграда и локала, јер не можемо стићи да при оволиким падавинама стигнемо у сваку уличицу у свим насељеним местима. Реаговаћемо на све ургентне проблеме грађана и њихове позиве дежурним службама“, рекао је Александар Крунић, председник кризног штаба.
Жељко Видовић је апеловао на старије становнике општине Врбас да не излазе из куће без преко потребе, како би се заштитили од повреда и прелома. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"