Ванредна ситуација у Србији

Влада Србије прогласила је ванредну ситуацију на територији целе земље због снежних падавина и веома ниских температура. Ванредна ситуација ће трајати седам до десет дана, имајући у виду да се у Србији и даље очекују обилне снежне падавине, праћене веома ниском температуром. Ванредна ситуација подразумева ангажовање свих ресурса, мобилисање механизације и људства у општинама у којима је најкритичније и за помоћ најугроженијем становништву.

 

Сви путеви и улице у општини Врбас су проходни, а екипе Јавног комуналног предузећа „Стандард“, уз помоћ механизације из приватног сектора, искористиле су скоро два дана без падавина да додатно уклоне снег са улица. Због ванредне ситуације уведени су дежурни телефони на које грађани могу да пријаве проблеме и позову помоћ. Бројеви телефона су 021 7954 000 и 021 706 083.

Из Јавног предузећа за превоз путника „Врбас“ саопштено је да од уторка, 07. фебруара, због мањег обима саобраћаја, важи ред вожње који се односи на дане викенда. У Предшколској установи „Бошко Буха“ понедељак је био радни дан за све објекте, али се од уторка, због мањег броја деце у вртићима, уводи дежурство. До петка ће у Врбасу дежурати централни објекат, објекат у блоку 18 и, уколико буде потребно, објекат у насељу Виногради. Објекти у селима, највероватније, неће радити.

Национална служба за запошљавање обавештава јавност посебно незапослена лица, да сва редовна јављања, која су им заказана у наредном периоду због елементарних непогода могу обавити по престанку ванредне ситуације, односно када временски услови то буду дозвољавали. Национална служба за запошљавање ће у потпуности корисницима услуга изаћи у сусрет за време трајања ванредне ситуације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"