Договор о сарадњи „Неопланте“ и узгајивача

У Месној заједници Змајево потписан је протокол о сарадњи између Акционарског друштва „Неопланта“ из Новог Сада, Удружења одгајивача свиња „СУС“ и општине Врбас у области производње товљеника и прасади за потребе новосадске месне индустрије. Међусобни односи између АД „Неопланта“, као организатора производње, и чланова удружења – одгајивача, биће регулисани појединачним уговорима о пословној сарадњи.

„У овом конкретном послу локална самоуправа допринела је приближавањем интереса прерађивачке индустрије и сировинске базе, тачније Удружења одгајивача свиња 'СУС'. С друге стране, 'Неопланта' је ту да да све оно што је неопходно за узгој свиња. Бенефит узгајивача износи од шесто до девет одсто од укупне вредности произведених свиња. Подршка локалне самоуправе ће се огледати кроз пружање стручних савета кроз рад Пољопривредне стручне службе и код успостављања хипотеке над објектима приликом уговарања сарадње“, рекао је Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас, који је у име локалне самоуправе потписао уговор.

Саша Гавриловић, директор пољопривредне производње у "Неопланти", истакао је да је циљ познатог прерађивача, уз обезбеђивање довољног броја товљеника, и поспешивање производње свиња, која је на ниским гранама.

Слободан Теофанов, члан Општинског већа задужен за пољопривреду, поздравио је потписивање још једног уговора ове врсте, јер су недавно сличну сарадњу узгајивачи успоставили и са Индустријом меса “Carnex”. „Ово је шанса малим узгајивачима да улагањем свог рада зараде од 30.000 до 50.000 динара на месечном нивоу, у зависности од броја товљеника“, рекао је Теофанов.

Потписници протокола су се обавезали да у духу добре пословне сарадње и одгајивачке праксе континуирано доприносе унапређењу процеса производње и изградњи међусобног поверења.





Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"