ОШВС - Неопходна штедња

Општински штаб за ванредне ситуације, пратећи препоруке Владе Србије о штедњи електричне енергије, донео је одлуку о обустави рада у Кутурном центру Врбаса, Народној библиотеци „Данило Киш“ и делимично у Центру за физичку културу „Драго Јововић“. Из истог разлога обим рада биће смањен и у Општинској управи и Јавном предузећу „Дирекција за изградњу“. Одлука важи до опозива.

Такође, Општински штаб за ванредне ситуације наложио је делимично гашење јавне расвете, билборда и реклама, како би се додатно уштедела енергија. Редовно напајање енергије имаће све установе од виталног значаја, као што су Општа болница, Дом здравља „Вељко Влаховић“, топлане, водовод и прехрамбена индустрија. Рад свих врста угоститељских објеката ограничен је на 24.00 часа и  ова одлука ће важити, такође, до обуставе. Због малог интересовања родитеља, у Предшколској установи „Бошко Буха“ од сутра ће дежурати само објекат Бубица у центру Врбаса.

Сви тимови формирани у оквиру Општинског штаба за ванредне ситуације поднели су извештаје на данашњој седници, те је констатовано да се живот у општини одвија нормално, у околностима изузетно ниских темепратура. Све саобраћајнице су проходне, снабдевеност радњи је уобичајена, а након једнодневног проблема у систему даљинског грејања, Јавно комунално предузеће „Стандард“ је набавило нове количине мазута и редовно испоручује топлотну енергију. Мање хаварије у појединим улазима зграда отклањају се по позиву.

Општински штаб за ванредне ситуације указао је на проблем нагомиланих количина снега на крововима појединих објеката, као што су Средња стручна школа „4. јули“ и позориште у изградњи, и наложио координацију између Ватрогасне службе и ЈКП „Стандард“ како би се на време отклонила опасност урушавања кровова.

Општа болница Врбас, Апотекарска установа и Дом здравља „Вељко Влаховић“ нормално функционишу. У овој установи примарне здравствене заштите формиран је тим који старијим пацијентима, хроничним боленисима, на кућну адресу доставља рецепте и друге медицинске извештаје. За исписивање неопходне терапије довољно је назвати ДЗ „Вељко Влаховић“, а не, као до сада, лично доћи по рецепте.

Ових дана припремају се и спискови социјално угрожених породица како би што пре почела расподела дрва за огрев. Општински штаб за ванредне ситуације позвао је грађане на штедњу електричне енергије у циљу избегавања рестрикција, а сличан позив на штедњу гаса стигао је и из Јавног предузећа за дистрибуцију гаса „Врбас – гас“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"