ОШВС – И даље без наставе

У складу са одлуком Министарства просвете, Општински штаб за ванредне ситуације потврдио је да ће и наредна недеља у свим васпитним и образовним установама у општини Врбас протећи без наставе. Ванредни распуст продужава се до 17. фебруара.

На данашњој седници ОШВС констатовано је да у односу на претходни дан нема промена и да се живот у општини одвија несметано, уз ограничења која су донета на предлог овог тела, као што су прекид или ограничења рада у разним установама. Претходни дан без падавина искоришћен је за уклањање леденица са више објеката, затим за уклањања смећа са места до којих се претходних дана није могло стићи због снега, као и за додатно чишћење путева, како би се најављене снежне падавине дочекале што спремније. Такође, у претходна 24 часа у објекте Геронтолошког центра смештене су још три угрожене особе, а за две особе поступак је у току.

У сарадњи са Центром за социјални рад, локална самоуправа сачинила је први списак на коме се налази 80 материјално угрожених породица из општине Врбас, којима ће бити плаћени рачуни за утрошену електричну енергију. За ову намену издвојено је 640.000 динара. Сличан списак за обезбеђивање помоћи кроз плаћање рачуна или поделу огревног дрвета, сачиниће се наредних дана и на предлог сеоских месних заједница. Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да штеде електричну енергију, како би се избегле рестрикције.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"