РАДИКАЛИ ТРАЖЕ ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

Општински одбор Српске радикалне странке затражио је од надлежних органа расписивање локалних избора и у општини Врбас, истовремено са изборима за нове сазиве Скупштине АП Војводине и Народне Скупштине Републике Србије. Наиме, мандат локалној власти у општини Врбас истиче наредне године с обзиром на то да је ова локална самоуправа имала вандредне изборе 2009. године. Због тога је најављено да је општина Врбас једна од осам општина у Србији која ове године неће имати локалне изборе.

Према речима Душка Ћутила, секретара ОО СРС, постоји неколико разлога због којих ова опозициона партија у Врбасу тражи расписивање локалних избора. „Пре свега, велики број грађана наше општине је незадовољан актуелном политичком ситуацијом, јер је власт до сада показала да ништа од онога што је обећала није испунила. Најбоље решење би било када би се расписали избори и када би се однос снага у локалном парламенту променио“, рекао је Ћутило на конференцији за новинаре.

Он се посебно осврнуо на рад опозиционе Српске напредне странке која, како је рекао, латентно подржава рад владајуће коалиције ДС-СПС-ЛДП-ЛСВ. „Они својим ћутањем дају већу подршку владајућој већини него да гласају за све њихове предлоге. Зато верујем да би грађани општине Врбас, уколико би било локалних избора, казнили и СНС, али и Демократску странку која је показала да је апсолутно неспособна да води ову општину“, истакао је Ћутило и позвао и друге партије да се изјасне о овом питању. 


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"