Замена прозора у Општој болници

После дуготрајних припрема у Општој болници Врбас почиње реализација пројекта унапређења енергетске ефикасности, у оквиру којег ће на овом великом објекту бити  промењени сви прозори. Министарство здравља Владе Републике Србије уложиће у овај посао око 480.000 евра, а извођач радова је конзорцијум словеначке фирме „Смелт“ и београдске фирме „Енергопројект“. Радови почињу за седам дана, 08. марта, и трајаће 90 дана. О појединостима пројекта и роковима данас су у Општој болници разговарали Петар Грегорински, директор ОБВ, заједно са сарадницима, и Јелена Павловић, координаторка пројекта у Министарству здравља.

 

„Хвала Министарству здравља јер је увидело значај реализације пројекта у нашој болници. Замена свих прозора била је неопходна, посебно што смо били приморани да, због лоше столарије, трошимо око 200 тона мазута годишње, или 17 милиона динара. Уштеда коју ћемо остварити постављањем нове столарије је веома значајна, а посебно је важно стварање још бољих услова за лечење пацијената и рад особља“, рекао је Петар Грегорински и додао да ће током радова бити замењено 397 прозора укупне површине 2.350 м2.

Представница инвеститора Јелена Павловић истакла је да у Министарству здравља препознат значај енергетске ефикасности, због чега је изабрано 12 здравствених установа у Србији за реализацију пројекта. „Вредност целог пројекта је 28 милиона долара и новац је обезбеђен из зајма и кредита Светске банке. Уз Врбас, у Војводини се пројекат изводи у болницама у Сенти и Панчеву“, рекла је Јелена Павловић.

Састанку је присуствовао и Вукашин Вујичић, заменик председника Управног одбора ОБВ, који је истакао да се уз овај пројекат паралелно припрема реализација још неколико пројеката, у циљу модернизације Опште болнице. „Заједно са Фондом за заштиту животне средине реализујемо пројекат постављања соларних панела за загревање воде у Општој болници, а испланиран је и пројекат замене свих подова у објекту. Током прошле године завршили смо и главни пројекат за изградњу друге фазе Опште болнице и план нам је да његовом реализацијом створимо услове да се становници свих 11 општина јужнобачког округа квалитетно лече у нашој болници“, рекао је Вујичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"