Панел дискусија о дискриминацији

У настојању да се пружи подршка отвореном дијалогу о дискриминацији у Србији и унапређењу сарадње на њеном спречавању, данас је у Врбасу одржана панел дискусија посвећена овој теми. Дискусију као дао пројекта “Партнерство за толеранцију и заштиту од дискриминације у Србији”, у сарадњи са општином Врбас, организовале су организација Партнери за демократске промене Србија и Центар за алтернативно решавање сукоба, уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Повереника за заштиту равноправности.

Током дискусије разговарало се о питањима која се везују за вођење стратешких парница, могућностима примене медијације у случајевима дискриминације, односу мобинга и дискриминације и могућим начинима за подстицање грађана да реагују у случајевима дискриминације. „Циљ целокупног пројекта је да се подстакне развој самог система заштите од дискриминације, како би Србија постала друштво пријатније свим грађанима и грађанкама. Жеља нам је да панелима подстакнемо јавну дебату о дискриминацији, да подстакнемо код грађана и грађанки препознавање саме дискриминације, као и реаговање у ситуацији када се она деси. У склопу тога, циљ нам је и информисање о раду Повереника за заштиту равноправности, као новооснованом органу који је на располагању свима у циљу заштите од дискриминације“, рекла је Драгана Ћук Миланков, председница Центра за алтернативно решавање сукоба.
Марјана Мараш, председница Комисије за остваривање и праћење родне равноправности општине Врбас, истакла је спремност локалне самоуправе да додатним напорима пружи подршку свим дискриминисаним појединцима и групама. „Пружили смо неопходну логистичку подршку у организацији дискусије и позвали представнике НВО, Удружења грађана и институција које се баве мањинским групама, да својим учешћем и предлозима покушају да унапреде функционисање система заштите. Комисија за остваривање и праћење родне равноправности спремна је да све новине о којима смо говорили укључи у рад овог тела и саме локалне самоуправе, и тако допринесе бољем положају мањинских група“, рекла је Мараш.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"