СПС - Чланске карте за 300 нових чланова

Општински одбор Социјалистичке партије Србије организовао је јуче свечану академију на којој је чланске књижице ове партије примило 300 нових чланова из општине Врбас. Свечаној академији у хотелу Бачка присуствовали су многи припадници и симпатизери локалног СПС и неколико чланова најужег руководства странке, а чланске карте новим припадницима странке уручили су Душан Бајатовић, потпредседник СПС, и Бранко Ружић, председник ИО СПС.

Обраћајући се новинарима Бајатовић је нагласио да је СПС „од странке којој је претило брисање са политичке сцене, дошла до тога да је важан политички фактор“. „СПС ће заговарати национално и социјално одговорну политику. Морамо да се носимо са проблемом Косова и Метохије и не треба да признамо формирање нове државе. Такође, треба да водимо рачуна о Републици Српској како би се очувао Дејтонски споразум. Када је реч о социјалној политици, морамо да схватимо да смо веома близу дна друштвених ресурса. У Србији мора да уследи процес реиндустријализације, јер без фабрика нема решавања социјалних питања“, рекао је Бајатовић и додао да је неопходна јасна национална стратегија, пре свега, у области пољопривреде, енергетике, инфраструктуре, као и у сектору услуга.

Ружић је указао на то да је СПС увек био задовољан резултатима које је ОО у Врбасу постизао на локалном нивоу. „Надам се да ћемо на следећим изборима успети да достигнемо ниво какав странка има у Врбасу. Нови чланови говори у прилог томе да се СПС враћа на велика врата, посебно у смислу утицаја на све процесе у друштву који су од егзистенцијалног значаја за грађане наше земље“, рекао је Ружић.

Председница ОО СПС Марјана Мараш истакла је да је током прошле недеље странци приступило 54 нових социјалиста, али ће њима због техничких разлога чланске карте бити подељене другом приликом. „Надам се да је велики број нових чланова потврда нашег рада и посебно нас радује што се ради о младим и образованим људима. Са друге стране, то је и велика обавеза у времену које је пред нама. СПС не даје велика обећања, али је спремна да заједно са свим социјалистима гради бољу будућност и одржи дату реч“, рекла је Мараш.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"