Завршна акција пошумљавања

Данас је започела последња фаза заснивања шумског појаса на десној обали  канала Дунав – Тиса – Дунав према Куцури. Акцију изводе чланови Покрета горана, у сарадњи са Јавним водопривредним предузећем „Воде Војводине“, које је обезбедило саднице, и локалном самоуправом, која је обезбедила механизацију и дневнице за раднике.

„У претекле две године, уз помоћ Јавног водопривредног предузећа 'Воде Војводине', издвојили смо средства за садњу на површини од 47 хектара, а средства за пошумљавање додатних 25 хектара обезбеђена су кроз сарадњу са Покрајинским секретаријатом за заштиту животне средине. Циљ нам је да свеобухватном акцијом изађемо из реда најмање пошумљених општине Војводине“, рекао је Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас. 
Гојко Грујин, председник Покрета горана, захвалио се локалној самоуправи на помоћи у спровођењу акције пошумљавања и као посебно важно истакао издвајање „средстава за куповину огревног дрвета за социјално најугроженије породице, што је сачувало многе дрвореде и шумарке од бесправне сече“. Иначе, према планираним акцијама пошумљавања, општина Врбас требала би да добије 260 хектара шума.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"