„Бубица“ затворена

Вртић „Бубица“ Предшколске установе „Бошко Буха“ затворен је до даљњег због неисправне воде за пиће. Редовном контролом квалитета пијаће воде откривено је присуство бактерије фекалног порекла. Прве мере на отклањању проблема већ су предузете и наредних дана биће извршене нове анализе.

„Постоји неколико фактора који могу да проузрокују овакву ситуацију. Један од могућих узрока је нестручно одржавање унутрашњих водоводних инсталација. Наравно, могу бити и други разлози, и претпостављам да ће бити испитани у наредном периоду. Јавно комунално предузеће 'Стандард' спремно је да помогне Предшколској установи и технички и саветима“, рекао је Миленко Радованов, руководилац РЈ „Водовод и канализација“ при ЈКП „Стандард“. Ово предузеће већ је извршило хлорисање водоводних цеви, а за понедељак је планирано њихово испирање. Након тога ће се поново радити анализа воде, од чијих резултата зависи када ће вртић бити поново отворен.

"Срећа у несрећи је што је пред нама викенд, када иначе не раде вртићи. Децу смо преусмерили у друга три вртића у Врбасу. Такође, замолили смо родитеље да нам изађу у сусрет, наравно они који то могу, да док се не отвори 'Бубица' не доводе децу у обданиште“, рекла је директорка ПУ „Бошко Буха“ Милијана Грујић и изразила наду да ће се ситуација нормализовати већ у уторак. Проблем са бактеријом у пијаћој води у „Бубици“ додатно је отежао рад ПУ јер се кувани оброци за свих 12 вртића у општини Врбас спремају управо у овом објекту. „Хотел 'Бачка', који се налази у непосредној близини вртића, нам је максимално изашао у сусрет и уступили су нам своју кухињу за наредних пар дана“, рекла је Грујић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"