Решавање проблема анималног отпада

Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас добила је од Фонда за заштиту животне средине АП Војводине 12,5 милиона динара за изградњу трансфер станице, објекта за одлагање анималног отпада. Ради се о наменској локација за одлагање угинулих животиња и њихових остатака и овај објекат ће бити подигнут крај прихватилишта за псе.

Према речима Владимира Даковића, директора ЈАЗИП, неконтролисано и неодговорно бацање лешева домаћих животиња и другог анималног отпада покрај путева, на ободима насељених места или у канале, већ годинама представља опасну претњу за здравље становништва. „Објекат, чија изградња ускоро треба да почне, биће искључиво намењен за анимални отпад, као и за одлагање животињских остатака из кланичне индустрије. Имаће три коморе, односно хладњаче, које ће бити разврстане по категоријама, у складу са највишим еколошким стандардима и прописима за ову делатност“, рекао је Даковић.

Према плановима, радови ће почети чим се заврши поступак јавне набавке и изаберу извођачи, a Даковић сматра да би објекат требао да почне са радом крајем лета. „Наша је обавеза да уклањамо угинуле животиње са путева и јавних површина. Тај посао, уз минималну надокнаду, вршимо и по позиву становништва. Ради потпуне безбедности имаћемо и специјализована возила за ове намене“, рекао је Даковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"