Расписани избори

Председник Србије Борис Тадић расписао је данас парламентарне изборе за 6. мај. Председник Тадић је потписао Одлуку о расписивању избора у згради Председништва. Заједно са парламентарним расписани су и покрајински и локални избори. Покрајинске изборе расписао је председник Скупштине Војводине Шандор Егереши, док је локалне изборе расписала председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић.

Славица Ђукић Дејановић је рекла да избори неће бити расписани у 17 општина у Србији, јер у њима није још истекао мандат локалној самоуправи. То су Аранђеловац, Бор,  Врбас, Ковин, Косјерић, Неготин, Оџаци, Врњачка Бања, Књажевац, Пријепоље, Рума, на Косову и Метохији неће бити одржани избори у Приштини, Пећи, Лепосавићу, Косовској Митровици и Новом Брду.

Претходни парламентарни и локални избори одржани су 11. маја 2008. године, а парламент је конституисан 11. јуна. Парламентарни избори биће спроведени по измењеном Закону о избору народних посланика којим је укинута бланко-оставка посланика, а уведено је да најмање трећина кандидата на изборној листи морају бити жене. Политичке партије после избора неће моћи да одређују који кандидати за посланике ће ући у парламент јер ће се мандати делити по редоследу са изборне листе, почев од првог на листи. На предстојећим изборима први пут од увођења вишестраначког система биће коришћен јединствен бирачки списак као електронска база података.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"