Општина Врбас у ИПА програму

У Врбасу ће крајем марта бити одржана отварајућа конференција за пројекат „Muther 2 – Јачање веза путем заједничког наслеђа“. Основни циљ пројекта је јачање сарадње и повезивање прекограничних регија Мађарске и Србије, Чонградског, Севернобанатског и Јужнобачког округа, путем заштите и очувања грађевинског, културног и историјског наслеђа, као и унапређење одрживог регионалног развоја. Пројекат се спроводи у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија, његов носилац је Непрофитна организација општинске службе у Дески (Мађарска), а партнери на пројекту су Удружење БАНАТ (Мађарска), општина Тисасигет (Мађарска), и општине Нови Кнежевац и Врбас из Србије.

У оквиру пројекта биће организовани семинари и радионице о народној уметности и занатима који ће бити представљени и промовисани на догађајима који су предвиђени пројектом и који ће бити интегрисани у интернационалне фолклорне догађаје, као што су Панонски вашар у Врбасу и Етно фестивал хране у Новом Кнежевцу.

Такође, кроз пројекат „Muther 2 – Јачање веза путем заједничког наслеђа“ планирано је и реновирање цркве у Новом Кнежевцу, развијање Музеја на отвореном у Тисасигету, обогаћивање збирке Српског музеја Банат, куповина биоскопске опреме за биоскоп у Новом Кнежевцу, као и техничко опремање Културног центра Врбас. Пројекат се реализује од 01. јануара 2012. до 31. октобра 2013. година, а његова укупна вредност је 275.199 евра.

АГЕНДА -  Отварајућа конференција пројекта MUTHER 2 >>

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"