Конкурси РРА Бачка

Регионална развојна агенција Бачка позвала је предузетнике, мала и средња предузећа и општине са територије Бачке да се пријаве на конкурс за доделу бесповратних средстава у 2012.години. Средства ће се делити кроз три јавна позива: за суфинансирање иницијатива јединица локалне самоуправе за припрему и спровођење пројеката у 2012. години, за суфинансирање малих и средњих предузећа, предузетника и задруга за јачање иновативности, и за подршку малим и средњим предузећима која имају тенденцију брзог раста.

Први позив за циљ има пружање подршке јединицама локалне самоуправе у реализацији пројеката који се односе на развој пословне инфраструктуре и друге инфраструктуре, зарад стварања повољних услова за пословање. Такође, подршку ће имати и пројекти унапређења животне средине, затим отварања и развоја малих и средњих предузећа, предузетништва и задруга, повећање запошљавања, иновативности и конкурентности, као и пројекти развоја услуга за мала и средња предузећа, предузетнике и задруге.

Други јавни позив односи се на доделу бесповратних средстава малим и средњим предузећима, предузетницима и задругама за јачање иновативности. Општи циљ мере јесте подршка развоју културе инвестирања МСП, предузетника и задруга у иновативност ради повећања конкурентности. Суфинансираће се трошкови развоја новог производа или услуге, побољшање постојећег производа или услуге, израда нових колекција у модној индустрији, израда индустријског дизајна/редизајна производа, израда нове амбалаже производа, маркетинг планирање развоја производа/услуге, побољшање постојећег и увођење новог процеса производње, као и откуп права на домаћи патент и патентну документацију. Укупно расположива средства за спровођење ове мере износе 50 милиона динара.

Трећи јавни позив односи се на подршку МСП имају тенденцију брзог раста. Општи циљ мере је унапређење конкурентности МСП, који својим пословањем остварују успех на тржишту и повећавају запосленост и убрзано се развијају. Укупно расположива средства за спровођење ове мере износе 30 милиона динара.

Сви субјекти са простора Бачке који су заинтересовани да поднесу захтев за доделу бесповратних средстава по расписаним јавним позивима потребно је да се јаве у Регионалну развојну агенцију Бачка. Више информација о расписаним позивима може се наћи на интернет страницама агенције www.rda-backa.rs

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"