Обележевање Светског дана вода

Локалне организације које се баве екологијом и заштитом животне средине организоваће поводом 22. марта, Светског дана вода, више манифестација и предавања. Еколошки покрет Врбаса који предводи Драгана Тепавчевић организоваће трибину на тему „Одрживо коришћење природних изворских и природних минералних вода“, на којој ће говорити проф. др Драган Шкобаљ, члан Српске академије иновационих наука и председник Организационог одбора 41. конференције о коришћењу и заштити вода, и дипл. инж. спец. Драгана Тепавчевић, председница Еколошког покрета Врбаса. Медијатор је проф. др Михајло Фејса, председник еколошке секције КПД ДОК из Куцуре. Трибина је заказана за четвртак, 22. март, у биоскопу „Југославија“ и почиње у 17.00 часова.

Еколошки покрет Врбаса који предводи Ратко Ђурђевац, заједно са општином Врбас, организује у среду, 21. марта трибину са темом „Пијаће воде – здравље на извору“. Трибина се организује у сарадњи са Природно-математичким факултетом у Новом Саду и ЈКП „Стандард“. На трибини ће говорити: др Божо Далмација – Проблем водоснабдевања на територији Војводине, др Јасмина Агбаба – Технике уклањања арсена и природних материја из воде, и Миленко Радованов – Проблематика водоснабдевања у Врбасу. У оквиру трибине биће одржан и округли сто на тему „Улога пилот истраживања у стратегији водоснабдевања“. Трибина је заказана за среду, 21. март у 11.00 часова, и одржава се у сали за седнице СО Врбас.

Иста организација ће у четвртак, 22. марта у 11.00 часова, организовати протест испред улаза у „Витал“, због неконтролисаног загађења Великог бачког канала.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"