Нови позиви у циљу запошљавања

Општина Врбас, Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова и Национална служба за запошљавање - Филијала Нови Сад - Служба Врбас расписали су  три јавна позива у циљу запошљавања већег броја особа са листе незапослених НСЗ. Први јавни позив односи се на доделу субвенција за стручно оспособљавање и запошљавање приправника, други позив односи се на доделу субвенција за ново запошљавање незапослених лица са територије општине Врбас, а трећи позив се односи на организовање и спровођење јавних радова у 2012. години.

Програм стручног оспособљавања и запошљавања приправника намењен је незапосленим лицима која се први пут оспособљавају за занимањa за која су стекла одређену врсту и степен стручне спреме или која су се оспособљавала краће од времена потребног за полагање приправничког/стручног испита, а ради оспособљавања за самосталан рад и полагање приправничког, односно стручног испита. За време трајања приправничког стажа послодавац остварује право на рефундацију зараде за приправника у месечном износу од: 22.000 динара, за нето-зараду приправника са најмање четворогодишњим високим образовањем, у трајању од 12 месеци; 20.000 динара, за нето-зараду приправника са вишим или високим трогодишњим образовањем у трајању од девет месеци; 18.000 динара, за нето-зараду приправника са средњим образовањем у трајању од шест месеци. Конкурс је отворен до утрошка расположивих финансијских средстава.

Други позив резултат је Локалног акционог плана запошљавања општине Врбас и предвиђа средства за доделу субвенција за новозапошљавање незапослених лица са територије општине Врбас. Субвенције за новозапошљавање намењене су послодавцима  за отварање новог радног места за незапослена лица са евиденције НСЗ – Служба Врбас, са којима се заснива радни однос на неодређено време. Субвенције за новозапошљавање одобрава се послодавцима у једнократном износу од 130.00 динара за једно незапослено лице, а за овај програм издвојено је пет милиона динара.

Позив за организовање јавних радова подразумева одобравање средстава за запошљавање незапослених лица са евиденције НСЗ на пословима које предузима послодавац - извођач јавног рада, а које имају за циљ остварење одређеног друштвеног интереса. Јавни радови се организују у циљу запошљавања првенствено теже запошљивих незапослених лица и незапослених у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених. За спровођење јавног рада локална самоуправа исплаћује извођачу јавног рада средства за: зараду незапосленим лицима, трошкове доласка и одласка са рада незапослених лица и трошковe спровођења јавних радова.

ПРЕГЛЕД ЈАВНИХ ПОЗИВА >

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"