Провера уписа у бирачки списак путем СМС-а

Грађани Србије путем СМС-а могу да провере да ли су уписани у јединствени бирачки списак, и уколико јесу, на којем бирачком месту могу да гласају и поруке су бесплатне, а то исто могу да провере и на порталу Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу, саопштило је то министарство. Информације путем СМС-а могу да се добију слањем поруке на број 2202 са садржајем: избори (размак) ваш јединствени матични број.

У саопштењу се наводи да слањем тог СМС-а, грађани уписани у јединствени бирачки списак, добијају повратни СМС са информацијом о називу и адреси бирачког места на које су распоређени на основу њиховог пребивалишта.

"Са једног броја мобилног телефона могуће је послати укупно четири СМС-а ради провере уписа у јединствени бирачки списак. Слање поруке је омогућено за претплатнике сва три мобилна оператера", истакло је министарство.

У саопштењу се наводи да је новим Законом о јединственом бирачком списку предвиђена могућност да грађани могу сами да изаберу место где ће гласати за предстојеће парламентарне и председничке изборе, а да не путују у место свога пребивалишта, тако што ће поднети захтев градској или општинској управи на територији на којој желе да гласају најкасније 20 дана пред изборе.

"Ради исправљања грешака или недостајућих података о бирачима, грађани би требало да се обрате својој градској или општинској управи према месту свог пребавалишта. Јединствени бирачки списак, као електронска база података, користиће се први пут на предстојећим изборима од увођења вишестраначја у Србији", закључује се у саопштењу.

 

 

Извор: Танјуг


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"