Протест испред „Витала“

Чланови Еколошког покрета Врбаса, заједно са партнерским организацијама из окружења, протестовали су данас испред улаза у Фабрику уља и биљних мести „Витал“ због, како тврде, неодговорног загађивања Великог бачког канала од стране ове индустрије. На овај начин чланови ЕПВ обележили су 22. март, Светски дан вода.

Председник Еколошког покрета Врбаса Ратко Ђурђевац изразио је сумњу у пре два дана објављено саопштење „Витала“ према коме ова фабрика припрема техничка решења за заустављање загађења Великог бачког канала. „Врло је симптоматично да се 'Витал' први пут обраћа јавности у вези са овом темом баш уочи нашег протеста. Пре више од годину дана руководство фабрике затворило је постројење за прераду отпадних воде и отпустило раднике и на тај начин остварује велику уштеду, али на уштрб екологије. Никада ти људи неће имати никакав осећај за заштиту животне средине“, рекао је Ђурђевац.

Дејан Секе, представник еколошке организације из Куле, рекао је да сва деца окупљена на протесту имају више еколошке свести од оних који воде „Витал“. „Ово је само један од протеста који ћемо организовати. Од идеје нећемо одустати и имамо само један захтев; да одбранимо оно што нам је Уставом загарантовано, а то је право на здраву животну средину. Држава мора стати иза нас“, рекао Секе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"